Атанас Фурнаджиев очаква поне петима кандидати за президент на БФС

Снимка: Infomreja.bg

Конгресът ще бъде на 11 декември

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Атанас Фурнаджиев очаква поне петима кандидати за президентския пост. Конгресът ще бъде на 11 декември.

В студиото на bTV Фурнаджиев коментира думите на Димитър Пенев, който упрекна футболната централа, че "работи под прикритие".

"Мисля, че всичко, което се прави е прозрачно и ясно и може да се види както от медиите, така и от всички българи. Има временно изпълняващ длъжността президент - Михаил Касабов, и Изпълком. Причината да няма Конгрес до момента е коронавирусът, както и лицензирането на клубовете, които трябваше да се лицензират наново. До юни имаше по-малко от 200 лицензирани клуба. Към момента няма пречка за провеждането на Конгреса на 11 декември."

Той заяви, че Борислав Михайлов не е начело на БФС, а оставката му трябва да бъде приета на Конгреса: 

"Борислав Михайлов е подал оставка и той е президент в оставка. Тя трябва да бъде приета на Конгреса. Функциите на управляващ в момента се изпълняват от Михаил Касабов.

"Борислав Михайлов не участва по никакъв начин в управлението на БФС".

А относно вероятността да има клубове-фантоми, които да гласуват на Конгреса, той е категоричен, че това не може да се случи: "Лицензирането се извършва от Министерството на спорта, те проверяват дейността на клубовете и не мисля, че към 2020-а е възможно клуб, който не изпълнява дейност, да гласува. Нека да говорим с факти." 

"Стилиян Петров би бил доста добър вариант за президент. Мисля, че има и качества, и възможности. Проблемът е дали би се завърнал тук, защото трябва да се завърне да живее в България."

"Който и да застане, зависи с какъв екип ще дойде. И дали тези хора ще бъдат отдадени на футбола"

"Относно твърденията на финансовия благодетел на "Марица" Пловдив Христо Христов, който разкри, че е дал пари на член на Изпълкома за манипулиране на футболен резултат, Атанас Фурнаджиев твърди, че не знае абсолютно нищо. "Във всяка една държава се извършат престъпления. Има органи, които разследват. Нека установят и ако има, виновният да си понесе отговорността. Би трябвало да са го извикали (Христов) и разпитали, и той да е казал името на този човек".

Фурнаджиев коментира и разследването на bTV, което установи, че детските лагери, за които държавата е отпуснала над 1 милион и 600 хиляди лева, са провеждани в хотели, свързани с ръководството на футболния съюз.

Единият от споменатите хотели се свързва с вицепрезидента на централата.

"Вследствие на това разследване, приключиха проверките на всевъзможни институции, и се установи, че по отношение на екипировката няма злоупотреби. Аз съм инвеститор в хотела. Дружеството, което гo управлява е косвено моя собственост. Приходите от нощувките отиват за собствениците на апартаментите в хотела." 

"За мен чисто морално не е проблем, защото не се занимавам с управлението на хотела. Впоследствие разбрах за тази сделка.", каза той. 

"Явно има проблем с българското съдийство. Казали сме, че ще бъдем безкомпромисли към всички грешки, без значение умишлени или неумишлени. Всеки съдия ще си понесе последствията", категоричен бе вицепрезидентът на БФС по повод зачестилите оплаквания на родните клубове.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK