Атанас Бобоков остава в ареста, спецсъдът не го пусна

Снимка: БГНЕС

Решението на Апелативния специализиран наказателен съд е окончателно

Апелативният специализиран наказателен съд потвърди определението на първоинстанционния съд от 13 юли 2020 г., с което бе продължено действието на мярката за неотклонение „Задържане под стража“ на обвиняемия Атанас Бобоков и не бе уважена молбата на защитата му за изменението й в по-лека.

По искане на защитата на Бобоков Апелативният специализиран наказателен съд назначи съдебно-медицинска експертиза за установяване на актуалното здравословно състояние на обвиняемия. От представеното днес пред съда експертно заключение се установи, че състоянието на обвинения е съвместимо с условията в следствения арест, където той изтърпява взетата мярка за неотклонение.

Съдът прие, че от събраните до момента доказателства по дело може да се изведе обосновано предположение А.Б. да е извършил престъплението, за което е обвинен, както и че е налице реална опасност да извърши престъпление.

Решението на Апелативния специализиран наказателен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Припомняме, че Бобоков оспори поредната гаранция от 1 милион лева.

Атанас Бобоков е обвинен, че е част от престъпна група. Разследването е за незаконен трафик на отпадъци. Обвинение има и бившият зам.-ресорен министър Красимир Живков.
В съдебната зала стана ясно, че всички останали са пуснати от ареста. Факт, който прокуратурата обясни с това, те проявили "съвест и доблест".

"Мислех, че правосъдието е за престъпниците. С шок установих,че не е нужно да си извършил престъпление, за да стоиш в ареста. Като дойде време за дело, дори няма да ме извикат, защото няма доказателства", каза Бобоков и заяви, че е готов да съди България за незаконен арест.

Той определи процеса като фарс, пише бТВ.

"Чудя се как съдът успява да намери аргументи да ме държи в ареста. Нямам понятие как стана "тази работа". Всичко започна с една пиар кампания на прокуратурата", посочи Бобоков.

Бизнесменът заяви, че има подозрения кой иска бизнеса му, но предпочете да не говори с имена.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK