Атанас Бобоков остава окончателно в ареста

Снимка: БГНЕС

Бизнесменът беше задържан преди 4 месеца

Апелативният специализиран съд остави окончателно в ареста бизнесмена Атанас Бобоков, предаде репортер на БГНЕС.

Бизнесменът беше задържан преди 4 месеца по обвинение за внос и съхранение на опасни отпадъци у нас. Заедно с него в ареста беше прибран и тогавашният заместник-министър на околната среда Красимир Живков.

На днешното заседание, с което бе потвърдено решението на първоинстанционния съд, съдът сметна, че са налице достатъчно доказателства в подкрепа на обоснованото предположение за участие на Бобоков в престъпленията, за които има повдигнати обвинения. Съдебният състав счете, че по делото се работи ритмично и интензивно.

Основните оплаквания в жалбата за наличие на здравословни проблеми съдът намери за неоснователни след изслушване на комплексна тройна съдебно-медицинска експертиза.

БГНЕС припомня, че в края на миналата седмица магистратите назначиха нова, тройна съдебно – медицинска експертиза по делото. Целта на експертизата бе да се установи здравословното състояние на Бобоков, както и дали той може да бъде лекуван в МВР болница.

На 29 септември държавното обвинение съобщи, че 16 756 тона отпадъци, сред които 7 756 тона опасни, са открити при огледи, извършени във връзка с образуваното досъдебно производство от Специализираната прокуратура срещу организирана престъпна група с участието на длъжностни лица, по което обвиняеми са Атанас Бобоков, Пламен Бобоков, Красимир Живков, бивш зам.- министър на околната среда и водите, управители на търговски дружества и директор на РИОСВ. Отпадъците са намерени в землищата на населени места в четири области.

Днешното определение на Апелативния спецсъд е окончателно и не подлежи на обжалване. 

 

КОМЕНТАРИ

тодйо от горно нанадолнище08:31 - 14.10.2020
искаме да знаем дали ще отиде да прави компания на бобоков и бившия шеф на риосв смолян лицето елен минчев за съсипаните екосистеми в сатовча многократно надхвърлящи сумите на бобоков, нено димов също.
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK