Атанас Атанасов остава кмет на Дамяница, съдът потвърди решението на ОИК-Сандански

Снимка: Infomreja.bg, архив

Съдът отхвърли като неоснователни жалбите на Вангел Вълков и Христо Паралинов

Административният съд в Благоевград отхвърли като неоснователни жалбите на Вангел Вълков и Христо Паралинов – и двама кандидати за кмет на санданското село Дамяница. Те обжалваха решението на ОИК-Сандански, с което е обявен за кмет на кметство Дамяница - Атанас Ангелов. 

С решение от днес Административният съд потвърждава въпросното решение №205-МИ/28.10.2019 г. на Общинската избирателна комисия в Сандански.

В мотивите на решението се сочи, че изборите в Дамяница са протекли в спокойна обстановка, видно от протоколите на двете секционни комисии: между членовете на комисиите не са възникнали спорове при отчитане на резултатите, няма подписали ги с особено мнение членове на СИК, както и няма данни за възникнали спорове по отношение действителността или недействителността на някой глас.

В хода на производството по оспорване истинността на протоколите на СИК № 014000042 и СИК № 014000043 в село Дамяница, както и истинността на протокола на ОИК-Сандански, не се представиха каквито и да било доказателства за неправилно отчитане действителността на подадените бюлетини за избор на кмет на кметство Дамяница. Поради което съдът не допусна повторно преброяване на бюлетините.

Няма и разминаване в общия брой на недействителните бюлетини, отчетен в протокола на ОИК по оспореното решение, както сочат жалбоподателите.

Решението може да се обжалва в седемдневен срок пред Върховния административен съд.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK