"Астра" с интерпретация на "Притури се планината" на Салона на изкуствата

Танцова интерпретация на емблематичната българска народна песен "Притури се планината", станала популярна в изпълнение на голямата ни певица Стефка Съботинова, ще представи на сцената на Салона на изкуствата в Перник формация "АСТРА" от Благоевград.

Магнетичната песен вдъхновила художествения ръководител на формацията Галя Златкова, която е разработила уникална хореография. Пред публиката в първия ден на Салона на изкуствата на 8 април момичетата ще изпълнят и музикално-танцовата постановка "Таборът" по музика на ансамбъл "Русска рома". Постановката е на гост хореограф Маргарита Братоева.

Формацията за характерни и съвременни танци "АСТРА" е един от най-дългогодишните състави на Младежки дом – Благоевград, който с право може да се гордее със своята 28-годишна история.

Основана е през 1986 година от Галя Златкова, която е художествен ръководител и до днес. От 2004 година „АСТРА“ е член на Българската Танцова Организация /БТО/, а от 2006 година е член и на Българската спортна танцова федерация /БСТФ/.

Формацията ежегодно участва в  танцови шампионати и конкурси в страната и чужбина. Носител е на много престижни и призови  национални и международни награди.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK