Абитуриентката от кюстендилската езикова гимназия Росина Йовчева представя свои графики в Израел

Снимка: личен архив

Абитуриентката от ЕГ „Д-р Петър Берон“ – Кюстендил, Росина Йовчева ще участва в проекта „Българска душа на Святата земя“ със свои графики. Той ще се проведе от 28.  до 31. май в град Бат Ям, Израел под егидата на посланика на Република България в Израел д-р Димитър Михайлов и кмета на Бат Ям – д-р Йоси Бахар.

В проекта участват поети, писатели, литературни критици, танцови състави, певци, артисти и други представители в различни области на изкуството от двете държави – България и Израел, както и българи живеещи в други краища на света. Целта на проекта е съхранение на културното наследство в двете страни, предаване на обичаи, традиции, история и култура на бъдещите поколения, потомци на двата народа.

„Всичко започна с това, че аз от малка обичам да „драскам”. Последните страници на тетрадките ми бяха изпълнени с такива „драсканици”, които постепенно придобиваха форма - око, лице, тяло. Цветовете не ми бяха интересни, а формата. Така се оказа, че аз започнах да правя графики“, сподели за ИНФОМРЕЖА Росина.

След като част от рисунките на абитуриентката стигат до Израел, благодарение на приятелка на майка й, комисията по избор на участниците ги харесва и взема решение да отправи и официална покана към Росина за участие в този проект със самостоятелна изложба. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK