Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти сне доверието си от министър Николина Ангелкова

Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти сне доверието си от министъра на туризма Николина Ангелкова и настоява тя да подаде оставка.

Според позиция на Асоциацията във ведомството на Ангелкова има „липса на професионални компетенции и административен капацитет за справяне със задълбочаващите се проблеми на българския туризъм.“

Tуроператорите твърдят, че данните за броя на чуждите туристи се преувеличават, националната туристическа реклама е лишена от стратегическа визия, туристическият маркетинг е хаотичен, липсват и маркетингови активности в мобилни формати и в социални платформи.

По думите им общественото мнение се манипулира систематично за истинското състояние на входящия туризъм в България с погрешни данни за броя на чуждестранните туристи, надвишаващи значително реалния брой.

Те оценяват състоянието на националния туристически портал www.bulgariatravel.org като катастрофално и отбелязват, че от началото на 2015 г. той е без активност.

Според организацията българската държава подпомага рекламните кампании на чуждестранни туроператори със свои средства, липсва прозрачност в процедурата и критериите за избор на получателите на държавната помощ, нарушава се свободната конкуренция като чуждестранни икономически субекти се поставят в по-благоприятно положение спрямо българските туроператори.

Организацията се възмущава, че продължава да се бави недопустимо въвеждането на автоматизирана Единна система за туристическа информация /ЕСТИ/, от която се очакваше да стане ключов инструмент в борбата със сивата икономика.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK