Софийският щаб се събира да мисли за дискотеките и баровете

Източник: БГНЕС

Фандъкова не изключи и дистанционно обучение за големите ученици

Кметът на София Йорданка Фандъкова е притеснена, че столицата е в червената зона на пандемията. За вчерашния ден новоустановените случаи в София са 594, а от утре, както в други пет червени области, се спират плановите операции със заповед на министъра на здравеопазването.

Според нея е нужно да се вземат допълнителни мерки - ще се обсъди затварянето на нощните заведения, а Фандъкова не изключи и преминаване на дистанционна форма на обучение за големите ученици. Днес общинският щаб ще обсъди въпроса за заведенията.

Прогнозите са за увеличаване на заболеваемостта в следващите седмици, заяви Фандъкова.

Кметът увери, че контролът по спазването на мерките е засилен. Следим внимателно какво се случва и в Европа, изтъкна градоначалникът. Ако мярката за временно затваряне на нощните заведения се окаже ефективна, вечерен час няма да има в столицата, стана ясно от думите й. Припомняме, че само преди два дни кметът Фандъкова уверяваше, че мерките са достатъчни и при засилен контрол няма нужда от повече ограничения.

Фандъкова настоя, че на първо място стои запазването живота и здравето на хората: "Важно е и да работи и бизнесът, хората трябва да имат и работа, но запазването на здравето е най-важно, като не претоварваме здравната система."

От два дни има допълнителни влакове в пиковите часове в метрото, влаковете се движат по разписание. На този етап повече от това кметът не може да направи, защото и шофьорите са работници реално на първа линия. Вече има заразени машинисти от метрото. "За мен е важно градският транспорт да продължи да работи, за да живее София", увери тя.

На този етап не се обмисля отпадането на синя и зелена зона. "Наблюденията ни при премахването на синята и зелената зона тази пролет показаха, че това не е особено ефективна мярка, защото хората не слязоха наистина от колите си, а настъпи хаос при паркирането", категорична бе Фандъкова. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK