Кюстендилката Светла Радкова представи своята последна книга в НДК

Снимка: Infomreja.bg

Светла Радкова представи последната си книга „Е.” в клуба „Перото” в НДК. Тя беше поканила свои колеги, съученици, приятели и творци по перо, които присъстваха на представянето.

Кюстендилската публика беше допълнена с представители на издателство „Жанет” и хора от столицата, ценители на поезията. Както краткото заглавие „Е.” с една точка за разкош, олицетворяваща глагол, подобно на хайку, стиховете бяха и поетичните строфи на банковата служителка Светла Радкова, които изразяваха с живи думи в заобикалящия ни свят и хвърляха публиката в размисъл.

Като например тя говори за „нарязана болка”, за "бурен стъпкал цвят”, „че врабци черешите ни събират”, или за „дълготрайните превалявания от майчините очи”, и защо "гробището е по-голямо от селото” или „на драка името ти ще забуча, и ще ожъна косите си преди да се търколи Видов ден”. Нейното своеобразно тържество беше допълнено с песни от трите народни певици Симона, Вики и Калина.

Поетесата Светла Радков се радва на добро присъствие в гилдията на пишещите хора на изящното слово, като тук се забелязаха поета Велин Георгиев, дъщеря му Бойка Велинова, Методи Джонев, Радосвета Златева, Таня Лучанска, Любляна Начева, Теодора Сърбинска и бившата представителка на „Културата” от Кюстендил-Галя Христова, и много други.

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK