Евродепутатът Асим Адемов - специален гост на семинар с младшите посланици на ЕП от НПГ "Димитър Талев"

Снимка: Infomreja.bg

Евродепутатът Асим Адемов бе специален гост на семинар на тема "България в Европа", организиран от младшите посланици на Еврепойския парламент в НПГ „Димитър Талев” - Гоце Делчев. На срещата присъстваха още директорът на гимназията Мария Георгиева, заместник-директорите Василка Кирева и Соня Кюлева, ученици и учители.

Адемов влезе в пряк диалог с учениците по въпроси, вълнуващи не само младите хора, но и цялото общество. Приносът на България за развитието на европейската идея, приоритетите в българското председателство на Съвета на Европа, спънките по пътя към Еврозоната и Шенгенското пространство, единството на български евродепутати по закони, важни за България – това бе само една малка част от обсъдените теми на семинара, проведен в НПГ.

В своите коментари гостът акцентира върху разбирането, че Европейският съюз означава свобода на волеизлеянието, на инициативите, на движението на хора и идеи...” Впечатлен от мотивите в презентацията на Соня Щуркова и посланията във филма на Мария Савова, евродепутатът посъветва младшите посланици на НПГ да вярват в себе си и да се гордеят със своя произход.

По-късно Адемов разгледа училищния информационен център“ Европа“, където връчи грамоти на участниците в конкурса за средношколци „България в ЕС - нашето настояще и бъдеще”. Адемов оцени високо знанията, ентусиазма и креативността на учениците от Неврокопската гимназия и им пожела високи резултати в учебния процес и много успехи в бъдещи проекти.

Изказвайки благодарност за отзивчивостта на евродепутата, старшите посланици, учителите Марияна Белчева и Елена Иванова, изразиха надежда, че комуникацията между политиците /български и европейски/ и българската младеж ще остане така директна, честна и ползотворна, защото именно прекият контакт създава доверие, руши предразсъдъци и създава мостове между поколенията.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK