ВиК – Благоевград, спечели две авторитетни награди от национален конкурс

Снимки: ВиК

Най-добрите идеи, проекти и постижения в областта на устойчивото развитие и опазването на околната среда от страна на бизнеса в България бяха отличени на официална церемония на 11 май в София в авторитетния Конкурс "Най-зелените компании в България". Надпреварата се организира за 8-ма поредна година от b2b Media.

„Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград заслужено и очаквано спечели две награди от Конкурса и показа, че е един от лидерите и посланиците на устойчивото опазване на водите и околната среда в България.

В оспорваната надпревара дружеството взе специална награда "Устойчиво развитие за Зелена икономика" и Награда в Категория "Енергетика, Воден сектор" (II-ро място). Специалната награда "Устойчиво развитие за Зелена икономика" е за непрестанните усилия на дружеството да опази природните ресурси, да мотивира своите служители да бъдат „зелени“, както и да образова и научи своите потребители как да използват отговорно водата.

Изключителният успех на „ВиК“ ЕООД – Благоевград за развитието на „зелената“ икономика в региона се доказва и от факта, че в конкурсната категория "Енергетика, Воден сектор" тя дели второто място с АЕЦ Козлодуй, изпреварва ЧЕЗ (III-то място) и е малко след победителят – Софийска вода (I-во място).

„Искам да поздравя всички наши служители, партньори и потребители на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград с получените награди и да заявя, че нашите сериозни и ежедневни усилия да доставяме чиста вода и да опазваме природата бяха оценени на национално ниво и ни задължават да продължаваме да бъдем още по-професионални и добри в работата си“, сподели инж. Росица Димитрова, управител на дружеството, която получи наградите.

Организаторите и представители на журито споделиха, че са изключително впечатлени от изградения през 2017 г. Музей на водата от „ВиК“ ЕООД – Благоевград, както и от всички усилия на ръководството и служителите на дружеството да опазват и развиват природните ресурси.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK