Броени дни до финала на ученическия конкурс, обявен от евродепутата Асим Адемов

Остават броени дни до края на ученическия конкурс „България в Европейския съюз – нашето настояще и бъдеще“, обявен от евродепутата Асим Адемов. Чрез надпреварата обявена по повод 1-ви ноември, Деня на народните будители, Асим Адемов цели да провокира младите хора да изразят личните си позиции по темата за настоящето и бъдещето на България в Европейския съюз.

„При засилен интерес протича конкурсът към настоящия момент. Получаваме ежедневно творби не само от Благоевград, а и от целия регион, което показва, че младите хора са активни. Оправда се очакването ми учениците да изкажат нестандартното си творческо мислене по важни за страната ни въпроси", коментира евродепутатът.

Конкурсът набира за участие есета и мултимедийни презентации и е разделен в две възрастови категории. Право на участие имат всички ученици от 8. до 12. клас на училищата от област Благоевград. Ученици от 8. и 9. клас могат да участват чрез авторско есе, а тези от 10., 11. и 12. клас – чрез изготвяне на мултимедийна презентация.

Оценяването на получените творби ще се осъществи от тричленно жури в състав: проф.д-р Антони Стоилов – заместник-ректор „Образователни дейности“ в Югозападен университет „Неофит Рилски“ - Благоевград, д-р Росинка Проданова – продуцент в БНР- Радио Благоевград, и Юлиана Христова – старши експерт по български език и литература в РУО – Благоевград.

Ще бъдат връчени по 3 първи и 3 поощрителни награди и в двете възрастови категории. Трима от победителите във всяка от категориите ще имат възможността да посетят Европейския парламент в Брюксел, а носителите на поощрителни награди ще могат да се запознаят на място в София с работата на една от най-важните държавни институции - Народното събрание.

Всеки желаещ ученик може да се включи в надпреварата като изпрати попълнен Формуляр за участие, декларация за авторско право и есе, или мултимедийна презентация, в зависимост от възрастовата категория, в срок до 31.12.2017 г. на е-mail адрес: [email protected]. Всички съпътстващи документи и регламента на конкурса могат да бъдат намерени на фейсбук страницата на Асим Адемов -  Asim Ademov.

Резултатите ще бъдат обявени на 01.02.2018 г., а награждаването на победителите ще бъде в тържествена обстановка и в присъствието на официални лица в Благоевград през месец февруари 2018 г.

 

КОМЕНТАРИ

атака08:24 - 21.12.2017
ne e pomak a fes
Atakist23:19 - 20.12.2017
Eh kakvo vreme doide pomak skapanqk da ni predstavq v evropa.
Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK