Спасителят на кравата Пенка – евродепутатът Джон Флек, посети нея и нейния собственик

Снимки: Infomreja.bg

Двама евродепутати в лицето на Николай Бареков и Джон Флек – британец, консерватор, 12-о поколение фермер, посетиха днес кравата Пенка и нейния собственик Иван Харалампиев. Срещата се осъществи в Здравния дом в село Копиловци, след което екипите на евродепутатите и домакините заминаха за Мазарачево във фермата, където вече е кравата Пенка.

Иван Харалампиев благодари на Джон Флек за помощта и за човешката му постъпка, като изрази мнение, че след случая с кравата Пенка ще се променят много неща, които към момента са една недомислица.

Николай Бареков заяви, че каузата за спасяването на кравата Пенка е лична кауза на Джон Флек.

„Ние сме едно политическо семейство, аз съм член на групата на консерваторите, член на Бюрото, където има много голяма група британски депутати - 25 човека. Каузата за спасяването на кравата Пенка е лична кауза на Джон Флек. Аз бях един от хората като негов колега, който подкрепих заедно с други колеги неговото питане в Парламента и сигнала, който той подаде. Още преди 10 дни Джон имаше идея да съчетае пристигането си в София с едно частно посещение, каквото е днешното“, каза Николай Бареков.

По думите му те като европейски законотворци ще инициират промяна в правилата на европейската комисия.

„Нужен ни е поне един  месец да поработим по този въпрос. Ще съберем подписи на наши колеги и Парламента би могъл да приеме резолюция, която да задължи Европейската комисия да промени някаква директива. Пример – когато едно животно легално премине границата трябва да бъде прегледано от ветеринарните власти и при положение, че се установи, че е здраво да не бъде умъртвявано, защото това по-скоро не е законодателство, а варварщина“, допълни Бареков.

„Очевидно има проблем не само с животните, но и с границата на ЕС и по-скоро с външни държави като например Сърбия и Македония. Тези неща трябва да се поправят“ каза Джон Флек.

Той уточни, че в момента се организира кампания, с която да се подкрепят пренасяните от едно място на друго животни по нехуманен начин като се упояват или не и повечето преминават хиляди километри под много силни упойки.

„Нашата цел е да направим фермите по-натурални и истински“, допълни Джон Флек.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK