Аштън и Фюле поздравиха водача на левицата в Пиринско Кристиан Вигенин

снимка: Пресцентър БСП

Водачът на листата на „БСП Лява България” в 1 МИР Благоевград и бивш външен министър Кристиан Вигенин получи поздравителни писма от върховния представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Катрин Аштън и европейския комисар по разширяване и политика на съседство Щефан Фюле.

„Изразявям най-искрените си благодарности относно приноса Ви за гарантиране на отличното сътрудничество с Дипломатическата служба на България”, пише баронеса Аштън. Върховният представител по външна политика подчертава, че измежду постиженията на бившия външен министър се отличават усилията, които са положени за създаването на единен подход към държавите-членки по отношение на Източното партньорство.

„Вашата подкрепа за по-задълбочено партньорство с нашите източни съседи, както и вижданията Ви по общите предизвикателства пред Европа, сред които темите за миграцията и енергийната сигурност, вдъхновиха много от проведените министерски дебати”, се посочва още в поздравителното писмо. 

„Разбирам, че отново сте се присъединили към политическия живот в България и вече активно водите кампания за предстоящите парламентарни избори през октомври. България може само да се възползва от Вашия опит и проевропейска визия”, пише Катрин Аштън.

„За мен бе удоволствие да работя с Вас в сферите на политиката по разширяване и политиката на съседство на Европейския съюз. Имаме обща визия относно необходимостта от създаване на подходящи условия за страните-кандидатки за членство в Съюза, които споделят идеите за общия европейски проект”, пише европейският комисар по разширяването и политика на съседство Щефан Фюле до Кристиан Вигенин. Желая Ви всичко най-добро в бъдещите Ви начинания, се казва още в писмото от комисар Фюле.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK