Асфалтират второкласни пътища в Петричко за 4 млн. лв.

Снимки: Община Петрич

Предвидена е цялостна рехабилитация и полагане на нова асфалтова настилка на 8 км

В Петрич започва асфалтиране на участъци от общинската пътна мрежа.

Проектът на община Петрич е на стойност 4 420 534 лева и е защитен по ОП „Развитие на селските райони“, посочи на „първа копка“ кметът на общината Димитър Бръчков.

Предвидена е цялостна рехабилитация и полагане на нова асфалтова настилка на 8 км от общинската пътна мрежа, както и подобряване състоянието на прилежащата инфраструктура.

Ще се ремонтират:

старият път от Петрич до село Беласица;

пътят Скрът - Габрене – Златарево;

 пътят от село Гега до отклонението за село Чурилово.

С изпълнението на проекта Петрич ще се свързва с всички села от район Подгорие с нов, по-кратък маршрут.

Този път - от град Петрич до село Беласица, никога не е бил асфалтиран. Той започва от квартал "Бухото" и излиза под отбивката за селото, при главния път за Подгорието.

Общата дължина на трасето е близо 4 километра.

"В Общия устройствен план на Общината сме заложи възможност и за жилищно строителство в този район“, уточни кметът Димитър Бръчков.

Пътят Скрът-Габрене-Златарево, който ще бъде рехабилитиран е една от натоварените пътни артерии в общината. Отсечката от село Гега, която ще се асфалтира, води към Чуриловски манастир, който Общината развива като дестинация в туризма.

„Продължаваме да работим, за подобряване състоянието на инфраструктурата, защото това е отправна точка, както за инвестиции в нашата община, така и за развитието на туризма. И ще бъде резонно оценено“, обобщи Бръчков.

На церемонията днес за старт на проекта по ОП „Развитие на селските райони“ присъстваха заместник-областният управител Антоанета Янчева, председателят на ОбС - Георги Тренчев, съветници, кметове на кметства, представители на фирмата изпълнител. Молебен за здраве отслужи отец Ангел Кочев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK