Асен Бербатов и 28-годишна жена от Благоевград остават в ареста за 72 часа

Двамата бяха задържани при спецоперация в Благоевград

Специализирана полицейска операция по линия на противодействие на разпространението на наркотични вещества е проведена в петък, 6-и март, в Благоевград. Тя е разпоредена със заповед на директора на ОДМВР-Благоевград, под надзора на Окръжната прокуратура.

В хода на операцията, служители на сектор „Противодействие на криминалната престъплност“ при ОДМВР-Благоевград, са извършили проверка на 27-годишен, като в ползвания от него лек автомобил „БМВ“ е намерено и иззето около 1,70 грама бяло, прахообразно вещество, реагиращо положително на кокаин.

В резултат на незабавно проведените оперативно-издирвателни мероприятия, от полицейските служители е установено лицето, разпространило наркотичното вещество, а именно 37-годишен благоевградчанин. Асен Бербатов - брат на футболната ни звезда Димитър Бербатов, е пътувал в лек автомобил „Ауди“ с 28-годишна водачка от Благоевград.

При проверка на автомобила и лицата, у него са открити: около 1 грам кокаин, в дамска раница е намерен 2,4 грама канабис, а в джоб на дамска дреха – сумите от около 6 700 лв., 75 евро и 10 паунда.

В хода на работатата по случая, на следващиия ден - 7-и март, на теритрията на София, е извършено претърсване и изземване на квартира в града, обитавана от Асен Бербатов, разпространил наркотичното вещество, като в нея са намерени и иззети около 5 грама канабис и електронна везна.

На 37-годишния мъж и 28-годишната жена е постановено задържане за срок до 72 часа.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354а, ал.1 от НК.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK