Асен Балабанов сe върна от тридневна конференция за еврофондовете в Берлин

снимки: личен архив
От тридневна конференция в Берлин, посветена на европейските фондове, се завърна областният лидер на младите социалисти в Пиринско - Асен Балабанов. В 8-ият поред годишен симпозиум участваха над 400 експерти от страните членки на Европейския съюз, представители на Европейската комисия и на европейски неправителствени организации.
 
Основната тема на конференцията е била приключването на настоящия програмен период за оперативните програми (2007-2013) и предизвикателствата на следващия такъв (2014-2020) за България.
 
Независимо от минусовите температури и натоварената програма, експертите от Министерството на околната среда и водите, където работи Балабанов, успели да разгледат и част от забележителностите на немската столица. 
 
"Въпреки че има напредък в усвояването на средства по проекти и това че през следващия програмен период ще разполагаме с дори повече средства от сегашния, не мога да не споделя и някои свои притеснения. Като цяло Благоевград работи добре по проекти, но плановете за децентрализация на управлението им явно не сработват", коментира Балабанов. 
 
По време на конференцията станало ясно, че регионалният офис на програма "Конкурентоспособност" в Благоевград е пред закриване. "Това означава за нас не само загуба на 7-8 работни места в областния център, но и влошаване на комуникацията и подпомагането на бенефициентите. Тъй като в бъдеще малките и средни фирми от Благоевградска и Кюстендилска област ще трябва да се обръщат директно към Министерството на икономиката, където експертите и без това са достатъчно натоварени",каза още младежкият лидер на БСП.
 
снимки: личен архив
снимки: личен архив
снимки: личен архив

КОМЕНТАРИ

Име22:27 - 22.03.2013
От този ми се повръща
социалист14:41 - 18.03.2013
Долно комунистическо интригантче, подлога на откаченият Емил Костадинов. И нищо по-различно от баща му Балабанов. Най- долните хора в Благоевград. Какъвто бащата,такъв и синът. По най-мръсният и долен начин стана областен координатор и сега видите ли вече съм в Берлин. Е и.....Мръсна и мършава котка!
въй въй въй12:56 - 15.03.2013
квъ йе тъй звиздъ тъ нъ зънимафати с негу
Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK