Асансьорите в областната администрация тръгват до 1-2 седмици

снимка: dobrinite-news.com

Дейностите по ремонта на сградата на областната администрация в Кюстендил по програма „Красива България” завършиха успешно и в срок, информира изпълняващият длъжността областен управител Даниела Годинова. Общинска приемателна комисия трябва да приеме рампата пред сградата. До 1-2 седмици специална приемателна комисия ще се произнесе и за новите асансьори, изпратено е писмо до РДНСК за нейното сформиране. До 30 декември трябваше фирмата изпълнител да почисти обекта от строителни материали и отпадъци, както бе уточнено в договора.

Този проект ще има и голям социален ефект, тъй като сградата стана достъпна и за хората с увреждания. Така даваме и пример на останалите държавни институции да предприемат подобни мерки, каза още Годинова. На въпрос кой ще се настани в помещенията на 11-тия етаж на сградата, които се освобождават от административния съд, тя отговори, че е възможно там да се преместят Инспекцията по труда и социални служби.

Ангажираме се през ранната пролет съвместно с Община Кюстендил нашата администрация да облагороди зелените площи, които са пред сградата, добави Даниела Годинова, която е сред номинираните кандидати за поста областен управител.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK