Артистите от театъра в Благоевград не искат новия директор

Николай Кимчев и Мария Райнова, снимка: infomreja.bg

Артистите от благоевградския театър се вдигат на протест срещу новия директор и настояват да се анулира проведения конкурс.

Според тях спечелилата надпреварата Надя Асенова е парашутистка и подставено лице на Министерството на културата.

„Тази жена е от София. Тя не е стъпвала в нашия театър и трябва да ползва екскурзовод, за да намери храма на Мелпомена в града”, заявиха досегашният титуляр Николай Кимчев и колежката му Мария Райнова.

Двамата отпаднаха от конкурсната процедура и заявиха, че ще подадат контестации в министерството.

Кимчев и Райнова обявиха, че Асенова е завършила пантомима и в момента работела като режисьор на свободна практика.

Победителката в конкурса нямала никакъв управленски опит, макар че по закон всеки кандидат-директор на културна институция трябва да има завършено образование по мениджмънт.

„Надя Асенова е режисьорката, която закри театъра в Казанлък. Подозираме, че тя е ръководител на една мутренска групировка, която има за цел да закрие театрите в провинцията. Министерството на културата прави опит да унищожи всички провинциални трупи като слага за директори абсолютно некомпетентни хора за ръководители", коментира Николай Кимчев.

„Така театърът в Благоевград ще стане удобно местенце за почивка на софийскиите театри”, допълни Мария Райнова.

 

КОМЕНТАРИ

ЕЖКО-БВЖКО20:49 - 15.02.2013
КАКВОТО ПОСЕШ,ТОВА ЩЕ ПОЖЪНЕШ! РАДВАМ СЕ ЗА " СЪРДЕЧНОТО " ПОСРЕЩАНЕ НА Г - ЖА АСЕНОВА, С КОЕТО Я ПРИЕМА КОЛЕКТИВА НА Д.Т. "Н.ВЪЦАРОВ" - БЛАГОВГРАД. ДАНО И ДАДАТ СЪЩИТЕ ВЪЗМОЖНАСТИ ДА СЕ РЕАЛИЗИРА И ДОКАЖЕ,КАКВИТО ТЯ ДАВАШЕ НА МНОГО АРТИСТИ,КОИТО НЕ БЯХА ВЪВ НЕЙНИЯТ КРЪГ. ЩЕ СЕ РАДВАМ,АКО И ТЕЗИ,КОИТО ВЕЧЕ НЕ СА МЕЖДУ ЖИВИТЕ,ЗАРАДИ НЕЙНАТА "КОМПЕТЕНТНА И ЕКСПЕРТНА" ОЦЕНКА,"ЧЕ ОТ ТЯХ НЕ СТАВА НИЩО",Я ПОЗДРАВЯТ И Й ПОЖЕЛАЯТ УСПЕХА,КОЙТО ЗАСЛУЖАВА! ЛЮБОПИТНО Е СЪЩО,ДАЛИ ЩЕ ДОВЕДЕ И В БЛАГОЕВГРАД НЕЙНИТЕ ПРОТЕЖЕТА И "ВЕЛИКИ" АРТИСТИ СЛАВЯНА ЛЮБОМИРОВА, С.ДОЙНОВ,А.ЧОПОВ И СЪПРУГА СИ! П.П. ЧОВЕК КОЙТО СЕ СТРЕМИ ДА РАЗЕДИНЯВА АКТЬОРИТЕ СИ,НЕ ПРИЕМА ВЪЗРАЖЕНИЯ И СЕ МИСЛИ ВИНАГИ ЗА ПРАВ И НЕПОГРЕШИМ,ТРУДНО БИ РЪКОВОДИЛ ЕДИН ИНСТИТУТ С ХОРА РАВНИ НА НЕГОВИТЕ ЗНАНИЯ И ИНТЕЛЕКТ. КАКВОТО ПОВИКАЛО - ТАКОВА СЕ ОБАДИЛО.
о, не16:57 - 14.02.2013
Подкрепям артистите и кмета Камбитов,Кимчем не става за директор театъра не е кръчма.
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK