Дете на 4 години е заразено с коронавирус в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Затварят групата, изследват 18 контактни лица

Дете на 4 години от детската ясла „Славейче“, намираща се на улица „Гладстоун“ в Кюстендил, е заразено с коронавирус. 18 са контактните лица и те ще бъдат изследвани, а групата веднага ще бъде затвора. Ще се направи и пълна дезинфекция, обяви кметът на Кюстендил, Петър Паунов. По негови думи децата към този момент се вземат от родителите.

„Още утре двете учителки, медицинската сестра, лелката и децата от групата ще бъдат изследвани. След това ще бъдат поставени под карантина, като тя е от 26 юни, това е последният ден, в който детето е посещавало детската градина. Екипите работят на място, няма място за паника, а отново да бъдем изключително внимателни и прецизни“, коментира Паунов. Той допълни, че детенцето се е заразило от баща си, който също е с коронавирусна инфекция.

Общо 99 са децата, които посещават ДГ „Славейче“ в Кюстендил, като те са разпределени в 5 групи. Останалите деца ще продължата да посещават забавачката, категоричен беше градоначалникът

297 лица са под карантина към момента, 130 са заразените с коронавирус, от които 13 са в болницата в Кюстендил, посочи още пред медиите кметът Петър Паунов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK