ДНСК връчва заповедта за спиране на „Златен век“ в понеделник

Снимка: Bulgaria ON AIR

На 15-и април, понеделник, предстои връчване на заповедта за ефективното спиране на строителните и монтажните работи на небостъргача "Златен век", съобщиха от пресцентъра на ДНСК по повод повод публикации в интернет пространството и запитване от страна на медии за строежа на въпросния обект.

Процедурите по спиране на строеж са точно и ясно разписани в разпоредбите на чл. 224 от Закона за устройство на територията. Законодателят е предвидил в такива случаи обстоятелствата по спиране на строеж да се установяват с констативен акт, който се съставя в случая от органите на ДНСК поради определената втора категория на въпросния строеж, поясняват от дирекцията.

Констативният акт се връчва на заинтересуваните лица, които могат да подадат възражения срещу него в 7-дневен срок.

Заповедта за спиране на строежа се издава в срок до 3 дни от изтичането на гореупоменатия 7-дневен срок. Ефективното спиране на строежа започва след издаването на заповедта.

В ДНСК е получено от управителя на „Артекс инженеринг“ АД писмо (възражение) във връзка със съставения констативен акт.

Въпросната процедура е относима към спиране на всички видове строежи от първа, втора и трета категория, включително се прилага и към горепосочения строеж, като тази процедура е законоустановена и не подлежи на нарушаване както от страна на ДНСК, така и от страна на всички останали страни и инстанции.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK