„Вместо цветя – благотворителност“ за изгорялото читалище в село Катрище

Снимка: Infomreja.bg

Учителите от 125 СУ „Боян Пенев“ – София, с поредна кауза

Българските читалища са живите средища на българската култура и просвета.Те са пример за устойчива културна институция със специфична мисия за съхранение и развитие на традиционните ценности на нацията.

Дълбоката взаимовръзка с миналото, с традициите, с образователния процес, културата и благотворителността е в основата на авторитета им и тяхното легитимиране пред обществото.

Такова средище е и читалище "Светлина 1956", в кюстендилското село Катрище, което на 5 септември 2019 г. бе погълнато от пламъци.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, целият библиотечен фонд от над 3 500 тома е изгорял в пожара, заедно с оборудването в читалището и покрива на сградата.

Учителите от 125 СУ „Боян Пенев“ отново се обединиха около благотворителната ни кампания „Вместо цветя – благотворителност“, като тази година събраните средства ще бъдат дарени на читалището в с. Катрище.

Всеки, който желае да подпомогне финансово възстановяването на сградата на културната институция, може да го направи в кутиите в двора на 125СУ или по сметка:

ОБЩИНСКА БАНКА АД
IBAN: BG31SOMB91303142298600

Като основание за плащането следва да бъде посочено: „За възстановяване на читалището в с.Катрище“

На всички пожелаваме здрава, спокойна и успешна нова учебна година.

 

Снимка: Личен архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK