Архитекти и инженери на повторен дебат да се строи ли амфитеатър в Благоевград

снимки: Община Благоевград

Общественото обсъждане на проекта за облагородяване на пространството между Регионалния исторически музей и Младежкия дом премина при висок интерес и размяна на противоположни мнения. На срещата присъстваха главният архитект на Община Благоевград Васил Тинчев, началник отдел „Строителство” Антоанета Робева, архитекти от Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране и заинтересовани от проекта граждани.

Общественото обсъждане се организира от специалисти, начело с началник отдел „Архитектура и проектиране” и ръководителя на проекта Ангел Даилов. Целта бе да се представи промяна в списъка с обекти. Тя се изразява в замяна на обект: „Озеленяване и изграждане на поливни системи в градинката пред Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Васил Левски” в рамките на проекта с обект: “Изграждане на амфитеатър, реконструкция, облагородяване, озеленяване и изграждане на парково и алейно осветление в пространството между Регионален исторически музей и Младежки дом”.

На обсъждането стана ясно, че има изисквания към избора на обемно пространствено решение, което налага замяната от една страна, а от друга, че обсъждането е само стъпка към търсенето на проектни предложения за евентуална реализация, след извършването на процедурите по законен път от Община Благоевград.

Част от благоевградските архитекти изразиха своите резерви към изграждането на амфитеатър между Младежкия дом и музея с аргумента, че мястото е недостатъчно. Това наложи в края на срещата да се стигне до решение за ново обсъждане, след като бъдат разпратени материали на всеки заинтересован от проекта.

Детайлите, които би включил бъдещият проект за облагородяване на пространството между музея и Младежкия дом, са изграждане на амфитеатър, реконструкция, облагородяване, озеленяване и монтиране на парково и алейно осветление.

Засегнати бяха и връзките между парк „Ловен дом”, Младежки дом,  Регионален исторически музей, опера, читалище, като основната е обектите да бъдат свързани в един голям културен център с лесен достъп между отделните природни и културни забележителности в града.

Проектът „Инвестиции в бъдещето на община Благоевград“ се изпълнява по ОП „Регионално развитие”.

 

снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Добри09:03 - 04.02.2014
От такива срещи винаги има ползи! Поздравления!
мама кажа06:33 - 04.02.2014
От присъстващите първо уточнете колко ще е комисиона за гл.архитект и кмета и тогава преценете дали си заслужава да работите.Щото тези пиявици Камбитов и Тинчев не си играят на детски игри.Влезте им в положение-фирмата на кмета се нуждае от пари , а пигмея еничар Тинчев си подсигурява старините, които няма да са никак лесни, ще пукне като куче в самота тоя негодник.Що е тая лакомия и той като Спасова нема ни дете ни коте, ама ламти и със задника за пари.Проститутка мъжка.
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK