Археологическият музей в Сандански представя изложба „Наследство, бъдеще и цветна магия“

Снимка: Община Сандански

По повод честването на Европейските дни на културното наследство Археологически музей – Сандански, представя изложба „Наследство, бъдеще и цветна магия“. Показаните постери ще бъдат под логото на европейската година на културното наследство. В тях ще се представят снимки, дневници, скици и чертежи, изработени от младежите, участвали в проекти като: "Търсачи на старини“, „Изпиши яйце“, „Еньовден“, „Опознай древните богове“, „Да направим антична мозайка“, „Забравените игри на Свети Врач“ и много други.

Изложбата ще представи резултатите от програмите на АМ, проведени през 2018 г. с цел запознаване на учениците с културно- историческото наследство на община Сандански и методите за опазването му. Използвайки традиционни и интерактивни подходи, музеят показва  приобщаването на учащите към общото наследство и културното многообразие на района.

Вдъхновени от културното ни наследство, ще бъдат показани и цветни ансамбли на местната флористка Вили Тегова.

Под мотото „Нека първият им звън изрече думата мир“ камбанен звън ще ехти из цяла Европа по случай Международния ден на мира – 21 септември.

На 21 септември в 19 часа тържествено ще забият църковни камбани и в град Сандански в чест на мира и културното ни наследство.

Изложбата ще бъде открита на 21.09. от 19 часа в Археологически музей – Сандански.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za
loading...