Арх. Анушка Костадинова: Не съм изготвила проекта за джамията, някой ме въвлича в собствени игри

арх. Анушка Костадинова, снимка: infomreja.bg, архив

„Не съм изготвила проекта за новата джамия в Гоце Делчев, някой се опитва да ме въвлича в собствени игри“. Това заяви пред ИНФОМРЕЖА бившият архитект на Община Гоце Делчев Анушка Костадинова.

„12 години работя в Гоце Делчев и за това време не съм чула една лоша дума за себе си, но за петте месеца, откакто вече не заемам този пост, се наслушах на какво ли не по мой адрес“, коментира арх. Костадинова.

По думите й всичките й действия като главен архитект на Община Гоце Делчев са били съгласувани с кмета Владимир Москов.

„Той бе запознат и с изготвената виза за строеж на мюсюлмански храм на районното мюфтийство, което е в правото си да иска да строи върху собствения си терен”, увери тя.

Костадинова поясни, че Общината е издала виза за строителство на културно-търговски център върху терена, който мюфтийството е купило от частно лице. Промяната на предназначението на терена може да стане с промяна на ПУП и решение на Експертен съвет, без да е необходимо становище на Общинския съвет. След това следва да бъде издадена заповед на кмета на Общината.

Бившият главен архитект на Община Гоце Делчев бе категорична, че кметското ръководство е било запознато с всички процедури по проекта за джамията.

„В качеството ми на главен архитект след молба съм изготвила скица виза и съм информирала кмета за това”, допълни тя.

Костадинова отрече да е получавала пари от районното мюфтийство, но потвърди, че е разпитвана от икономическа полиция заради тези анонимни твърдения.

Според нея проектът за бъдещата джамия е изготвен от столична проектантска фирма преди около месец.

 

КОМЕНТАРИ

явор10:52 - 05.10.2012
То май е по-важно ние другите хора да не си направим съответните изводи.
жена08:55 - 05.10.2012
Много злоба .Явно има засегнати интереси.А арх.Костадинова е човек и дано не си направи погрешни изводи за всички от"града"
явор15:58 - 04.10.2012
Тази "архитетка" обезобрази центъра на града. Какви са тези кули там? Колко ти платиха за тях? Много грозна работа. Явно толкова си може "архитетката".
ss13:39 - 04.10.2012
Защо не я съдите за това че е изготвила някакъв проект? С тази власт всичко е възможно. Щом за това са я викали в икономическа полиция????

FACEBOOK