Съдят главния архитект на Община Асеновград за получен подкуп

Снимка: Infomreja.bg

Окръжната прокуратура в Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Константин А., на 60 г.

През месец ноември 2016 г., в Асеновград в качеството си на главен архитект на Община Асеновград, Константин е поискал от С.Б. - управител на банков офис, 10 000 лева.

На 10. декември 2016 г. архитектът в Пловдив приел 8 000 лева, като парите са му били предадени от Митко З., за да съгласува Идеен проект за реконструкция и преустройство на бивш хотел в гр. Асеновград в „многофункционална сграда със смесено предназначение“, като деянието е извършено с изнудване, посредством злоупотреба със служебното положение, като е заявил на С.Б., че за да се одобри проекта, Митко З. трябва да бъде нает за консултант.

Митко З., на 63 г., е обвинен също за това, че за времето от края на месец ноември 2016 г. до 10 декември 2016 г., в Асеновград и Пловдив, като помагач, умишлено е улеснил обвиняемия Константин А., да вземе парите. Помагачеството е осъществено с изготвяне на оферти от името на фирмата му за консултантска дейност, както и на фактури с посочена банкова сметка, от която впоследствие е изтеглил, преведени от банката 8 000 лева и ги е предал на Константин А.

По делото са били разпитани свидетели, назначени експертизи, иззети веществени доказателства и документи, и др.

Спрямо всеки един от обвиняемите Константин А. и Митко З. е взета мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 5 000 лева и е наложена забрана да напускат пределите на България.   

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK