Арестуваха полицейски инспектор за подкуп от 850 лв.

Снимка: Infomreja.bg, архив

Разследването по случая е започнало в началото на август

Полицейски районен инспектор от София е арестуван за получаване на подкуп чрез изнудване посредством злоупотреба със служебното положение.

Униформеният служител е задържан на 17.08.2019 г. от Софийска градска прокуратура (СГП), която му е подвигнала и обвинение. Той ще бъде съден за престъпление по чл.302, т. 2, вр. чл. 301, ал. 2, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс. 

Разследването по случая е започнало в началото на август 2019 г., когато гражданин е подал сигнал, че районният инспектор му е поискал сумата от 850 лв., за да не му връчи по надлежния ред призовка за извършено административно нарушение на правилата за движение по пътищата – шофиране с превишена скорост.

Срещу поисканата сума, служителят на полицията обещал да не изпълни задълженията си по служба, като по този начин осигури изтичане на давността за реализирана на административно-наказателната отговорност спрямо гражданина.

Обвиняемият е задържан в момента на получаване на подкупа за срок от 72 часа.

Днес, 19.08.2019 г., е внесено искане в Софийски градски съд за постановяване на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия. Сумата е приобщена като веществено доказателство.

За това престъпление законодателят е предвидил наказание лишаване от свобода от три до десет години, глоба до двадесет хиляди лева и лишаване от право да се заема определена държавна или обществена длъжност, и право да се упражнява определена професия или дейност.

Разследването по случая продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK