Арестуваха петима полицаи в столицата! Уличиха ги в корупция

Снимка: Infomreja.bg

При съвместни действия са задържани петима служители на столичното Четвърто РУ. „Разследването е за организирана престъпна група от служители на сектор „Икономическа полиция“ в столичното Четвърто РУ. Според данните към момента, те са се занимавали с корупционни дейности, информира на брифинг заместник-главният прокурор Иван Гешев.

Той посочи, че реализацията е стартирала преди няколко часа. Съвместните действия са предприети след упорита работа по събиране на данни за искани суми от обекти в района за плащане на месечни такси спокойствие.

В операцията екипно участват служители на Дирекция „Вътрешна сигурност“ в МВР, на СДВР, Специализираната прокуратура и следователи. Гешев благодари на службите на МВР, извършили цялата дейност по оперативната информация на случая.

Операцията показва, че не крием проблемите, които съществуват. Направили сме анализ и заедно, като партньори, ги решаваме. Това е здравословно за цялата правоохранителна система, допълни Гешев.

Главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов добави, че петимата служители, един от които - на ръководна позиция, са задържани по време на работа. Според данните, те са искали различни суми за такса спокойствие, стопиране на проверки и др., като са водени преговори за уточняване на тези суми. Предстои да бъде преценено повдигането на обвинения.

„По тази група се работи доста време. Информацията постъпи по няколко канала и служители на СДВР и Дирекция „Вътрешна сигурност“ работиха заедно. Колегите не позволиха изтичане на информация“, уточни главен комисар Иванов без да навлиза в конкретика, тъй като към момента все още текат процесуално-следствени действия по стартиралата преди часове операция.

 

КОМЕНТАРИ

Док20:16 - 23.01.2019
Столичните ченгета са в огъня ежедневно и в какви ли не ситуации, иска се яки топки да си в София ченге.
Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK