Перник влиза в календара на лекоатлетическите състезания „Рън България“

Снимки: Община Перник

Първото издание на „Перник рън“ ще бъде на 3 октомври 2021 г.

Перник влиза в календара на лекоатлетическите състезания „Рън България“. Първото издание на „Перник рън“ ще бъде на 3 октомври 2021 г. Това стана ясно след среща на кмета Станислав Владимиров с най-добрата атлетка от града Милка Михайлова и Антон Бонов от Българска федерация лека атлетика. По предварителна информация на организационния комитет „Перник рън“ ще включва трасе от центъра на града до Пернишката крепост и обратно - две обиколки по 5 км, щафета 2х5 км и бягане за деца и начинаещи от 2 км в центъра на града.

Антон Бонов подари на кмета Владимиров медал, оформен като картата на България - символ, че Перник се появява и на картата на „Рън България“.

„Спортен клуб „Милка Михайлова“ вече няколко години организира състезания по „Детска атлетика“, а ден преди „Перник рън“, на 2 октомври, също ще има подобно състезание в центъра на града. Българска федерация лека атлетика ще осигури и участието на талантливи деца атлети от Перник на национален лагер по програмата „Да открием 200 таланта за атлетиката в България“, който ще се проведе между 15 и 19 септември в Кюстендил“, обясни Бонов. Той добави, че Перник е един от градовете с вековна история в леката атлетика.

Кметът Владимиров подчерта, че състезания като „Рън България“ са добре дошли в Перник. „Популяризирането на активния начин на живот е важно за младите хора в града ни и с усилията на Българската федерация лека атлетика, Милка Михайлова и експерта ни по спорт Десислава Стойова „Перник рън“ ще бъде факт и със сигурност ще го превърнем в ежегодно събитие от календара на федерацията и общинския спортен календар“, заяви Владимиров.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK