11 месеца затвор за кражба в условията на опасен рецидив

Снимка: Infomreja.bg

Затвор и за 32- годишен мъж, държал амфетамин и кофеин

РС – Кюстендил, одобри споразумение и наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 11 месеца, за 38-годишния кюстендилец Александър Р., което да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим. Той се призна за виновен за кражба, при условията на опасен рецидив. Подсъдимият е осъждан 27 пъти.

Александър Р. се призна за виновен в това, че на 30.07.2020 г., на ул.“Цар Освободител“ в Кюстендил, от микробус е отнел чужди движими вещи- мъжка кожена чантичка, 3 блистера с таблетки от различни лекарства, диоптерни очила и парична сума в размер на 10 лв., от владението на собственика Б. Б. от Перник.

Нанесените щети са възстановени.  Подсъдимият ще плати и разноските по делото. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Съдът потвърди взетата по отношение на подсъдимия мярка за неотклонение „Задържане под стража“ и приспада от наказанието времето, през което той е бил с най- тежката мярка за неотклонение.

Наказание „Лишаване от свобода” за срок от 6 месеца, при първоначален „строг” режим на изтърпяване, определи Районен съд – Дупница, по отношение на подсъдимия Мартин К. 32- годишният мъж от Перник се призна за виновен в държане на високорисково наркотично вещество, осъждан е.

Проверката е извършена на 16.01.2019 г. в Затворническо общежитие с. Самораново, при КПП-2 намиращо се до дърводелския цех. Без надлежно разрешително, подсъдимият е държал в дясната си ръка найлоново пликче, с бяло вещество на бучки, с нетно тегло 5.62 гр., съдържащо амфетамин и кофеин, на стойност 168.60 лв. - престъпление по чл. 354а, ал. 3, т. 1 от НК.

Съдът одобри споразумението, подписано от прокуратурата и защитата на подсъдимия. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK