Двама бургазлии са задържани за притежание на наркотици

Снимки: ОДМВР - Бургас

Те са на 27 и 36 години

Близо 16 кг. тревна маса / канабис/ е иззета, а двама бургазлии / на 27 и 36 години/ са задържани в резултат на съвместните действия на служители от бургаската жандармерия, отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас, и Районно управление – Созопол.

На 29-и септември около 19.00 часа в района на разклона за созополските села Зидарово и Присад служители от бургаската жандармерия спрели за проверка лек автомобил «Деу Ланос» с бургаска регистрация, управляван от 36-годишен бургазлия, с когото се придвижвал и негов 27-годишен криминално проявен съгражданин.

Служителите открили в багажното отделение на автомобила два чувала с тревна маса и множество съцветия / канабис/ с тегло от около 5 кг. Водачът на автомобила е тестван за употреба на наркотични или упойващи вещества, като апаратът дал положителна проба за употреба на канабис. Бургазлията отказал да даде кръв и урина за химичен анализ.

Полицаите претърсили двуетажна къща в село Извор, собственост на 36-годишния мъж, като в таванското помещение намерили и иззели суха листна тревна маса с множество съцветия /глави/ канабис с тегло от около 1 килограм.

При последващи полицейски действия, в гориста местност в землището между селата Димчево и Присад са открити близо десет конопени растения, окачени по околните дървета с цел изсушаване.

Общото тегло на откритите растения е около 10 кг.

Двамата бургазлии са задържани за срок от 24 часа.

По случая е образувано досъдебно производство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK