Арестуваха издирвания от Шенген крадец рецидивист Ангел Паспалев в Копривлен

Ангел Паспалев в съдебна зала в Гоце Делчев със зашити очи и уста, снимки: infomreja.bg, архив

Полицията в Гоце Делчев задържа издирвания от началото на 2015 г. опасен рецидивист от дупнишкото село Самораново Ангел Паспалев.

Заради множеството извършени кражби в цялата страна 37-годишният мъж бе обявен за общонационално издирване.

От няколко месеца той е издирван и чрез Шенгенската информационна система за престъпление, извършено на територията на Гърция.

Паспалев излезе от затвора в Бобов дол миналата година след 12-годишен престой зад решетките.

Той е задържан към 23,30 часа снощи в хаджидимовското село Копривлен, където се укривал от известно време.

Очаква се Окръжната прокуратура в Благоевград да поиска да му бъде наложена постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

В РУ - Гоце Делчев се провеждат разпити на арестувания рецидивист за доказване на извършените множество домови кражби на територията на община Гоце Делчев и региона, чиито бум преди месеци буквално доведе до стрес местните жители, а екипите на полицията бяха принудени да работят деноношщно по непрекъснато постъпващите сигнали за обрани домове и търговски обекти.

Запознати коментираха, че неговата тактика като изпечен и ловък крадец била да сменя често регионите, в които извършва крупните си кражби, предимно на пари и злато, което допълнително затруднило работата на униформените по задържането му.

Саморановският престъпник Ангел Паспалев стана известен и дори предизвика съжаление у магистрати, адвокати и жители на Гоце Делчев с явяването си в съдебна зала със зашити с конец очи и уста, с което протестираше срещу постановените му присъди от съда в Дупница, срещу лошите условия и отношението на наздирателите в затвора в Бобов дол, предявяваше и претенции за надлежани присъди.

Докато излежаваше множеството си присъди в мястото за лишени от свобода, Паспалев си извоюва и домашен отпуск, след изтичането на който забрави да се върне в затвора. В продължение на месеци се укриваше в изоставена къща в гърменското село Хвостяне, където бе открит и арестуван от полицаите от Гоце Делчев.

По същото време той взриви с кражбите си целия Гоцеделчевски регион, а за прикритие заживя на семейни начала с жена, пред която се кълнеше, че като излезе от затвора ще се раздели окончателно с престъпната си дейност. Вместо да изпълни обещанието си, месеци по-късно смени "изгората" си с жителка на хаджидимовското село Садово.

Последната му присъда бе за извършени кражби в хотели в Гоце Делчев и Огняново, откъдето задигна на почиващи множество златни накити, пари, лаптопи и други ценности.

От 7-годишна възраст саморановският престъпник Ангел Паспалев, който вече е на 37 години, се е отдал на кражбите. Запознати коментират, че до такава степен е изучил занаята, че нощно време през отворени балконски врати влизал по домовете и хотелските стаи и обирал собствениците, докато спят.

Буквално от нощните шкафчета до главите им той задигал мобилни телефони, часовници, портфейли и други ценности.

Хотелиери и жители на Гоцеделчевския регион, пострадали от набезите на изпечения крадец, се надяват този път той да получи възможно най-строгото наказание.

 

Ангел Паспалев в съдебна зала в Гоце Делчев със зашити очи и уста, снимки: infomreja.bg, архив
Ангел Паспалев в съдебна зала в Гоце Делчев със зашити очи и уста, снимки: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

Sss22:02 - 16.05.2015
На чуж гръб и 100 тояги са малко. За убийството на дете дават по 4г.А дали наистина е виновен?
?????23:20 - 15.05.2015
стария белемез и той с него в кауша доведе го в брезница да му покаже от къде да краде
@@@@@17:26 - 15.05.2015
А мърляч долен видя ли до къде те докара петеловата снаха садовалииката и оня полицай пенсионер дето ти я пробута за да крадеш за тях двамата . Гюбретата си остават гюбрета до края на живота си .Гний сега по затворите . Егати и безмозъчното същество .
Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK