Задържаха мъж за незаконно притежание на “Калашников”

Снимки: ПРБ

Предстои внасяне на искане до Районен съд - Велико Търново, за вземане на постоянен арест

На 07.01.2021 г. в гр. Велико Търново под ръководството на Районна прокуратура - Велико Търново, бе проведена специализирана полицейска операция във връзка с получена оперативна информация за незаконно притежаване на огнестрелно оръжие. Задържани са две лица за срок от 24 часа.

На същата дата е образувано досъдебно производство за това, че в гр. Велико Търново на ул. „Никола Габровски“ №39 в автомобил „ JEEP GRAND CHEROKEE“ е държано огнестрелно оръжие – автомат „Калашников“, без да има надлежно разрешение за това – престъпление чл.339, ал.1 от НК.

Извършени са неотложни процесуално-следствени действия – оглед, претърсване и изземване, при които са иззети веществени доказателства. На 08.01.2021 г. към наказателна отговорност е привлечен в качеството на обвиняем Б. С., който е задържан за срок от 72 часа с постановление на Районна прокуратура - Велико Търново.

Предстои внасяне на искане до Районен съд - Велико Търново, за вземане на постоянна мярка за неотклонение задържане под стража.
Работата по случая продължава. Предстои провеждане на разпити на свидетели и изготвяне на експертизи.

Във връзка със случая на 09.01.2021г. в 11,00 часа се проведе брифинг в сградата на ОДМВР Велико Търново с участието на Тихомир Шабов - И.Ф.Административен ръководител на Районна прокуратура - Велико Търново, Цанко Ганчев - Зам. административен ръководител на Районна прокуратура - Велико Търново, Тотко Тотев – прокурор и говорител на Районна прокуратура - Велико Търново и Христо Христов – Зам. директора на ОДМВР Велико Търново.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK