Арестуваха двама за убийството на Йордан Динов

снимка: infomreja.bg, архив

Двама души са арестувани за убийството на благоевградския бизнесмен Йордан Динов в София, съобщи БНР, като се позова на полицейски източници. Информацията бе потвърдена от градския прокурор Николай Кокинов. Арестите са били извършени в сряда в заведение в столичния квартал "Дианабад".

Полицията ще разкрие подробности на специална пресконференция в СДВР, на която ще присъстват заместник-директорът Ивайло Спиридонов, началникът на сектор "Престъпления срещу личността" Георги Тотков и Петър Василев, началник отдел "Досъдебно производство".

Йордан Динов бе прострелян смъртоносно на 4 април на ъгъла на столичните улици „Будапеща” и „Кирил и Методий”. Благоевградският бизнесмен е бил в столицата във връзка с дело, заведено срещу фирмата му от НАП и Комисията по хазарта. Той беше управител на верига за онлайн залагания.

След убийството инспектори на комисията по хазарта са извършили десетки проверки на букмейкърските пунктове на управляваното от Динов дружество "Скай Спорт 365 - България" ООД и са съставили голям брой актове за административни нарушения.

Директорът на ГДБОП комисар Станимир Флоров тогава заяви, че един от мотивите за убийството на Динов е неуредени финансови взаимоотношения, и то за сериозни суми. Според него най-вероятно на убития са му дължали пари. "Имайки предвид неговата дейност това е съвсем възможно и вероятно", каза още Флоров. /dnes.dir.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Христо Кючуков12:15 - 07.06.2012
Хазартен бос ?
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK