15-годишен юбилей отбеляза Съюзът на инвалидите в Сапарева баня

Снимки: Виолета Атанасова

Два празника, Осми март и Сирни заговезни отпразнува на редовното си годишно отчетно събрание Основната организация на Съюза на инвалидите в България в гр. Сапарева баня, която отбелязва хубавата си тийнейджърска възраст – 15 години. Този юбилей съвпадна с 30-годишнината на СИБ. Дългогодишната председателка на организацията Елина Динева, която е в ръководството й още от самото начало, представи в обстоен доклад разнообразната дейност на структурата през отчетната година.

Тя получи специална благодарност от присъстващите на събранието за своята всеотдайност и за умението си да сплотява в хубав колектив 109-тимата членове на сапаревобанската организация, в която членуват и хора с увреждания от Ресилово, Гюргево и Овчарци. Поздравления за дългогодишната си организационна активност получиха и ветераните от ръководството  - София Кирова, която е първият председател на организацията, и Любен Ангелов, както и всички други, които са били най-активни членове на организацията от създаването й до днес. Всички т получиха малки подаръци в знак на уважение и благодарност.

Празничното събитие бе изпълнено с много изненади. Без предварително да е предупредил, придружен от две млади служителки в общинската администрация, кметът на гр. Сапарева баня Калин Гелев пристигна на събранието с цветя и подаръци за всяка от дамите по случай Осми март. Разкошната празнична украса, както и обядът за всички членове на СИБ в сапаревобанския район, бе подарък от собственика на ресторант „Седемте езера“, който бе домакин на събитието.

На по-възрастните и лежащо болните обядът бе отнесен по домовете им. Изненада поднесе с появяването си и Валентина Чикова – началник на Политическия кабинет на социалното министерство. Тя е от сапаревобанския квартал Гюргево и нейното присъствие на празника катоземляк донесе приятни емоции за всички.

Гост на отчетното събрание, съчетано с празничните поводи, беше и Валентина Симеонова - председател на  Регионалната организация на СИБ.  Тъй като събитието се проведе в първия ден на Седмицата на прошките, всички си поискаха и дадоха взаимно прошка, като си пожелаха всеки да носи доброто в сърцето си, да има здраве и сили да се справя с предизвикателството да бъде човек с увреждания и да чувства по-осезаемо подкрепата от страна на държавата.  

До края на месеца своите отчетни събрания остава да проведат и двете най-големи основни организации в кюстендилския регион – кюстендилската и дупнишката, съобщи Виолета Атанасова, член на Управителния съвет на РО на  СИБ.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK