Съдят търговци на цигари от Симитли, дилър от Благоевград е с условна

Снимка: Infomreja.bg

Съдът е одобрил споразумение, сключено между Окръжната прокуратура – Благоевград, и защитата на Т.П. (на 27 години), обвинен за извършено от него престъпление по чл. 354а, ал.1, изр. 1 пр.4 от Наказателния кодекс.

Подсъдимият се е признал за виновен за това, че на 23.01.2018 г., в жилище в жк. „Запад“ в гр. Благоевград, държал с цел разпространение марихуана. Дрогата с общо тегло 203,53 грама била разпределена в 7 пакета. Стойността на предмета на престъплението е 1221,18 лева.

Т.П. се е съгласил да му бъде наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година и шест месеца с тригодишен изпитателен срок.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване и протест.

Районната прокуратура в Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу В.И. и К.Л. 

Около 19 ч. на 17.01.2018 г., в гр. Симитли, обвиняемите И. и Л. държали в лек автомобил акцизни стоки без бандерол, с надпис върху тях „For duty free sale only“. Предметът на престъплението е в големи размери - 10 000 кутии цигари марка „King Classic Red“. Общата му стойност възлиза на 48 000 лева, като неплатения акциз е 33 800 лева.

Обвиняемият В.И. е привлечен в качеството на обвиняем и за извършено от него същата вечер друго престъпление - по чл. 270, ал. 1 от НК. Като водач на автомобил той противозаконно пречил на служители при ГПУ - Благоевград, да изпълняват задълженията си по време на проверка. И. не се подчинил на устни разпореждания на полицаите след спирането на автомобила, побягнал и се укрил.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK