Арест и девет обвинения за Димитър Вучев-Демби

снимка: razkritia.com, архив

Криминално проявеният Димитър Вучев-Демби е задържан от служители на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност”, съобщиха от пресцентъра на МВР. Оттам допълниха, че с постановление на Софийска районна прокуратура служители на МВР са задържали Демби на 26 юли в София.

Вучев е привлечен като обвиняем за общо девет престъпления. Три от тях са закани с убийство към столичани и техните семейства и шест – за подбудителство за извършване на убийство с използване на огнестрелно оръжие и самоделно взривно устройство срещу знакови фигури от криминалния контингент.

Наложена му е мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа.

Говорителят на Софийската районна прокуратура Руси Алексиев заяви, че утре Софийският районен съд ще гледа мярката за неотклонение на Демби, като прокуратурата ще поиска постоянното му задържане.

Димитър Вучев е сред основните свидетели срещу Златомир Иванов - Баретата, като го обвинява и за убийството на Антон Милтенов - Клюна. Според обвинението Демби и Баретата са били в конкуренция.
През февруари 2009 г. Демби бе обявен за общодържавно издирване, след като не се яви в съда като свидетел по дело срещу Златко Баретата. Три месеца по-късно той бе арестуван.

През февруари 2011 г. Димитър Вучев свидетелства и по делото срещу братята Маргини, като заяви, че не си спомня те да са поръчвали убийства. /dnes.dir.bg/

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK