Аптекарка от Гоце Делчев отнесе 1000 лева глоба за продажба на „Бисептол” без рецепта

Снимка: Vetlek.ru, архив

1000 лева глоба отнесе аптекарка от Гоце Делчев за това, че на 4 февруари тази година продала лекарствен продукт с режим на отпускане „по лекарско предписание“ Biseptol 400mg/80mg tablets х 20 tablets – 1 опаковка, без да изиска и без да бъде предоставена рецепта, за която продажба бил издаден и фискален бон. 

Лекарството "Бисептол”, продажбата на което е била възможна само с рецепта, аптекарката Мария Агова продала на проверяващи инспектори от Изпълнителната агенция по лекарствата, които били в Гоце Делчев за извършване на планова проверка в аптеките на територията на града и общината.

В съдебно заседание преди дни, в което фармацевт Мария Агова обжалва наложената й парична глоба от Изпълнителната агенция по лекарствата, потвърди наложената й санкция след извършени проверки на документите, при което съдът установи, че действително продаденото лекарство е в списъка за продажба само с рецепта.

Така Районен съд - Гоце Делчев обяви жалбата на Агова за неоснователна и потвърди наложената й санкция за извършеното нарушение, а именно глоба в размер на 1000 лева.

Решението на съда подлежи на обжалване пред Административния съд в Благоевград в 14-дневен срок.

 

КОМЕНТАРИ

Диди15:21 - 31.07.2016
Никой не иска да плаща потребителска такса при доктора, след което да отиде в аптеката и да плати отново, за което естествено фармацевтите са виновни !!! И ако потърсиш рецепта те гледат странно и мрънкат!
Ива14:37 - 31.07.2016
Ако се започне да се търси рецепта за всичко ,както си е по закон пациентите ще се видят в чудо ! На фармацевта много му пука ,той ще си вземе същата заплата накрая, но хората са тези, който ще са потърпевши .
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK