Апостол Апостолов: Никой не е ние информирал за пряко предаване на Септември – ЦСКА”

снимка: infomreja.bg, архив

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов постави под съмнение прякото излъчване на мача от турнира за купата на България между отборите на Септември и ЦСКА. Апостолов заяви, че от ПФЛ никой не се е обадил да говори с ръководството на Септември относно параметрите на договора телевизионните права.

Както е известно, правата за този турнир са собственост на частната ТV+, а надпреварата се администрира от ПФЛ. В договорът между двете страни е фиксирана цена, която според запознати е малко над 700 000 лева. Тази сума трябва да се разпредели между отборите, чиито срещи ще бъдат излъчени в ефира на телевизията. Точно това искат да получат, като информация в Септември.

За улеснение на ръководството на ПФЛ Апостолов посочи и лице за контакт, изпълнителния директор на клуба Методи Стойнев. При положение, че няма разговор между двете страни за конкретни дивиденти, които клуба от Симитли трябва да получи, Апостолов се закани да откаже достъп за камерите на ТV+.

Кметът на Симитли допълни, че прякото излъчване ще доведе до отлив на зрители от стадиона, което пък ще намали приходите в касата на клуба. Точно поради тази причина, трябва да има и компенсация за Септември, а тя ще дойде от телевизионните права.

Пред няколко години Апостолов оправи закани, че ще спре Септември от участие в турнира за купата, а причината бе загубата от Миньор Перник. Тогава съдийската бригада ощети домакините и Апостолов остана крайно разочарован от постъпката им. След мача той се закани да спре Септември от участие в турнира за следващия сезон.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK