Аплодисменти в пленарна зала за Борисов, той призна - народът иска промяна

Снимка: Boykoborissov.bg

Депутатите се събраха в невиждано мнозинство за оставката на кабинета. С аплодисменти герберите посрещнаха министър-председателя Бойко Борисов и предвождания от него кабинет в оставка. Те дори станаха на крака, съобщава News.bg.

219 депутатите бяха в пленарна зала за началото на днешното заседание. На влизане в Народното събрание Бойко Борисов запази мълчание. Министър-председателят взе думата, за да представи оставката. Както беше обявено, кабинетът ще продължи да работи до избор на легитимен кабинет.

Да честитим на победителите, посочи Бойко Борисов. Категорична, ясна, точна победа, призна той. Поне аз не си спомням толкова честни избори, доволен е Борисов.

Преди две години държавата беше в критична ситуация, каза премиерът и припомни как се е стигнало до коалицията с патриоти и реформатори. Успяхме да платим, каквото можеше да се плати, за две години над 4 милиарда лева повече са приходите, похвали се той. 

Обществото иска промяна, нещо ново. Има партия много по-силна от нас на тези избори, призна Борисов.

Много пъти опонентите му го обвинявали, че е диктатор и султан, но след загубата върнал властта в името на волята на народа. Нямам претенции, че всичко, което правя е незаменимо, посочи премиерът.

Борисов подаде оставка, след като кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев загуби президентските избори. Те бяха победени със значителна разлика от издигнатите от Инициативен комитет и подкрепени от БСП ген. Румен Радев и Илияна Йотова.

Това е втората оставка на Бойко Борисов като премиер, след като в началото на 2012 година, след протести в няколко града на страната, Бойко Борисов изненада всички с оставката си по средата на първия си мандат.

Мотив му бе, че не желае да става повод за сблъсъци с хората, полицията да се бие с гражданите и да се лее кръв по улиците.

Оставката бе гласувана Народното събрание и президентът Росен Плевнелиев назначи първото си служебно правителство начело с Мартин Райков.

 

КОМЕНТАРИ

върпосче с три звездички15:16 - 16.11.2016
Колоко е процентното е моралното участие на Корнелия Нинова в ува нестом на Биларев
Въпрос15:14 - 16.11.2016
Въведете коментар...
леле къде е хотела15:13 - 16.11.2016
къде е този хотел дето строи Адемов бе защо пак лъжете що не питате Башев от къде му са парите за неговите хотели ами на Алиосман , ами на Сарандев , ами на Москов , ами на всички дето крадоха като луди от държавата и европейските фондове .
теди14:58 - 16.11.2016
боико не е голям проблем проблемите идват от такива проклети крадци като асим адемов една година на власт и по4на да строи хотел е такива веднага в затвора

FACEBOOK