АПИ улеснява крадците на гориво на АМ "Струма"? (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

Разследване на ИНФОМРЕЖА с мирис на нафта

Гонка и един заловен – това е равносметката след извършена кражба на гориво от камион на АМ „Струма“ при село Българчево.

Сигналът за полицията в Благоевград е пореден. По-рано на 10.10., на 17.11.2019, 21.11.2019 и 2.12.2019 г. са извършени същите по вид престъпления – разбиване на капачката на резервоара, източване на дизеловото гориво в туби и препродаване на по-ниски цени, както е известно.

В групата „търговци“ на гориво са трима благоевградчани от махала „Предел“.

Екшън с мирис на нафта…

Снощи около 2,15 ч., по информация на МВР, е засечен лек автомобил в района на паркинга – отбивка за престой и отдих, на АМ „Струма“ при Българчево.

Рено модел „Меган“ с трима души в него е дерегистриран с фалшиви номера, а пътуващите са познати под имената Владо – криминално проявен с присъда и излежаване, Пайчо и Васко Гробаро. Те са с адрес на регистрация именно в „Предел махала“ – ромския квартал на областния град. Познати са на полицията заради нагли кражби на гориво на територията на Второ районно управление.

Съответните познайници са източили горивото на украински камион, паркиран за паузата си на съответната отбивка. Мястото е често използвано най-вече от товарни автомобили, тъй като следващият „удобен момент“ безплатен за 45-минутна пауза или няколкочасова е при Полигона след Благоевград.

След като е подаден сигнал, че кражбата е осъществена, оперативна група полицаи започнала преследване.

Колата потеглила в посока Благоевград през детелината на Зелен дол, след което тръгнала в посока Е-79.

При моста между Благоевград и Покровник единият от тримата е заловен – 45-годишен апаш, а останалите успели да избягат.

В колата са открити маркуч, туби, щанги и ножица за рязане на метал – защото капачките на резервоарите на камионите са подсигурявани с катинари.

Предпоставка за престъпление…

Проверка на ИНФОМРЕЖА установи, че крадците, явно прехранващи се по този начин, са твърде улеснени от обстоятелствата.

Двата паркинга – в посока София и в посока Благоевград, край Българчево, са неосветени в тъмната част на денонощието, което създава идеалните условия за кражба и НЕзалавяне.

А как се стига до камионите – разбира се, не по магистралата, а по черния път под нея – между двата паркинга, който води и към околните частни имоти – ниви и село Българчево – идеални пътища за бягство.

На места огражденията от мрежа, поставени, за да предпазват навлизането на животни и хора на аутобана, са разрязани. Познайте от кого! В допълнение две врати, част от тези ограждения, са отворени за всякакъв вид "посетители". Тези врати служат за „изолация“ на магистралния път от черния път под нея.

От съответния проход не е изключено да излезе добитък или друг автомобил, който да излезе в насрещното и тогава трагедията е пълна.

Наред с това можем да търсим и европейския стил в българските пътища. На паркингите липсват тоалетни или химически такива, липсва течаща вода, липсва поддръжка.

Виждат се „следите“ от почиващите и преминаващите, които изхвърлят ненужния багаж.

ИНФОМРЕЖА направи официално запитване до Агенция „Пътна инфраструктура“ със следните въпроси:

  1. Защо съответните отбивки -  в посока София и в посока Благоевград, са неосветени в тъмната част на денонощието?
  2. Защо на съответните отбивки липсва тоалетна или химическа такава?
  3. Защо на отбивките липсва течаща вода – чешми?
  4. Защо на отбивките липсва видеонаблюдение, при положение, че съответните локации, както и всички други по протежението на магистралата, са използвани от всякакъв вид МПС-та за престой и отдих?
  5. Защо мрежите, с които е оградена магистралата за неутрализиране достъпа на хора и животни, е повредена на места – явно от човешки набези?
  6. Защо вратите, част от огражденията и водещи към черен път под магистралата и съответните частни имоти, са отворени и са предпоставка за влизането на добитък или други животни към магистралата, което е реална предпоставка за ПТП?

Очакваме отговор!

А междувременно се свързахме и с дългогодишния професионален шофьор Николай Игнатов, който коментира:

„Гориво се краде, откакто нафтовите находища са открити и откакто камионите са тръгнали на път. Колеги крадат от колеги, а организираните „търговци“ са безброй – и в България, и в чужбина. Но, разбира се, че следва „но“… В Европа са по-малко неосветените паркинги, докато в България – властта и апашите работят добре, защото обстоятелствата го налагат.“

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK