1 година затвор за дупничанин, подкарал пиян чужд автомобил

Снимка: Infomreja.bg

Николай се призна за виновен и сключи споразумение с прокуратурата

„Лишаване от свобода“ за срок от 1 година, при първоначален „строг“ режим на изтърпяване на наказанието, за 21- годишния Николай К., постанови Районен съд-Дупница. Той се призна за виновен в управление на МПС след употреба на алкохол и противозаконно отнемане на чуждо МПС, с намерение да го ползва в пияно състояние.

Съдия Светла Пейчева одобри споразумението сключено между прокуратурата и защитата на подсъдимия.

Николай К. се признава за виновен в това, че на 15.06.2019 г. в гр. Дупница, на ул. „Иван Шишман“ е управлявал лек автомобил „Фиат Панда“ с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно: с 1,77 на хиляда – престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК.

За това деяние на подсъдимия е наложено наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 8 месеца, което да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим, както и „глоба“ в размер на 500 лв.

На същата дата, в ж. к. „Бистрица“, подсъдимият е отнел противозаконно чуждо моторно превозно средство – лек автомобил „Фиат Панда“ /на стойност 4250 лв./ от владението на собственика без негово съгласие, с намерение да го ползва, като деянието е извършено в пияно състояние, като Николай К. е установен да го управлява след употреба на алкохол – 1,77 промила.

Подсъдимият е осъден с вляла в сила присъда за друго такова престъпление – със споразумение по описа на РС-Дупница, в сила от 02.04.2018 година за извършено престъпление и му е наложено наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 5 месеца, като наказанието е изтърпяно на 17.08.2018 година.

За това престъпление по чл. 346, ал. 2, т. 2, пр. І-во и пр. ІІІ-то в сл. на ал. 1, във вр. с чл. 28, ал. 1 от НК, съдът налага на Николай К. наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 1 година, при първоначален „строг“ режим на изтърпяване на наказанието. 

На основание чл. 23, ал. 1 и ал. 3 от НК, на подсъдимия му бе определено едно общо наказание за двете престъпления, а именно: по-тежкото от двете такива – „Лишаване от свобода“ за срок от 1 година, при първоначален „строг“ режим на изтърпяване на наказанието.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK