8 години затвор за дупничанин, убил 30-годишен мъж след скандал

Снимка: Infomreja.bg

Делото се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие

Присъда от 8 години лишаване от свобода за Милчо А. / на 30 години /, постанови Окръжен съд- Кюстендил, под председателството на съдия Йоланда Цекова.

Съдът го призна за виновен в това, че на 05.09.2018 година, в гр. Дупница умишлено, чрез нанасяне на прободна рана с нож в лявата част на гърба,  е умъртвил 30- годишния С. С. - престъпление по чл. 115 от НК.

Съдебният състав прие, че в случая има многобройни, смекчаващи вината обстоятелства.

Делото се гледа по реда на съкратеното съдебно производство, като обвиняемия Милчо А. призна вината си. Той изрази пред съда съжаление за извършеното престъпление.

Адвокатите му посочиха, че е баща на 3 малолетни деца, към момента на престъплението е неосъждан и има добри характеристични данни.

Пострадалият С. С. е влязъл в двора на обвиняемия и е стрелял с газов пистолет, в присъствието на децата.

При последвалото спречкване, подсъдимият е нанесъл на жертвата смъртоносна рана с нож, с който преди това е белел орехи.

Той е съдействал на разследването и е показал средството за извършване на престъплението.

Наказанието – лишаване от свобода в размер на 8 години е наложено на основание чл. 115 от НК, във вр. с чл. 373, ал. 2 от НПК и във вр. с чл. 58а, ал. 4 от НК.

На основание чл. 59, ал. 1 от НК, съдът приспада времето, през което подсъдимия Милчо А. е бил задържан с мярка за неотклонение „задържане под стража“, считано от 06.09.2018 г. до 17.05. 2019 г.

Окръжен съд- Кюстендил осъжда Милчо А. да плати на детето на пострадалия, действащ чрез своята майка и законна представителка, сумата от 30 000 лв., представляваща обезщетение за претърпените неимуществени вреди.

Съдът отхвърли като неоснователни, поради тяхната недоказаност гражданските искове на съпругата на починалия, на неговите родители, братя и сестри.

Присъдата може да се обжалва или протестира пред Софийски Апелативен съд в 15- дневен срок, считано от днес.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK