След министерската лекция: ЮЗУ тежи на мястото си, само слухове го местят в Перник и Пловдив

Снимка: Infomreja.bg

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев опроверга слуховете за местене на Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Пловдив или в Перник.

По време на публичната лекция, която министър Вълчев изнесе в ЮЗУ „Неофит Рилски“ към министъра бяха отправени въпроси за бъдещето на университета.

Захаруля Ликопули, докторант от Република Гърция в Стопанския факултет се обърна с въпрос към министър Красимир Вълчев.

 „Бих искала да благодаря на ректорското ръководство и на декана на Стопанския факултет доц. д-р Преслав Димитров за качеството на обучение и за високия професионализъм на преподавателския състав. Бих искала да задам един въпрос. Напоследък чувам слухове и то лоши. Истина ли е, че имате намерение да преместите Югозападния университет в Пловдив или в Перник? Ние сме избрали този университет заради качеството на обучение и защото е много близо до нашата страна. Какво ще се случи с нас, ако се премести университетът?“, попита Захаруля.

Министър Вълчев помисли, че въпросът зададен от докторантката е шега. Тези слухове са стигнали до Гърция, но не и до София. За първи път чувам този слух, каза министърът. Той бе категоричен, че Югозападният университет „Неофит Рилски“ няма да бъде преместен.

Министър Вълчев сподели, че Югозападният университет е един от най-добре работещите университети в България и Министерството ще подпомогне университета за благоустрояването на района около Първи корпус. От думите му стана ясно, че както в Министерството, така и на централно ниво се работи за затвържаване мястото на Югозападния университет в системата на висшето образование в България.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK