Апел за опазване на гората по време на събора в Попови ливади

снимка: infomreja.bg, архив

На 3 август 2013 г. с традиционен събор в местността „Попови ливади” ще бъде отбелязана 110-та годишнина от избухването на Илинденско – Преображенското въстание.

Тази година на събора се очаква да присъстват хиляди гости не само от Гоцеделчевския район, но и от други райони на страната. Подготвена е богата програма, организирана от Община Гоце Делчев.

Събирането на толкова много хора в гората обаче води и до рискове. Ръководството на Община Гоце Делчев се обръща с апел към всички, които ще посетят събора на „Попови ливади” в събота, да пазят гората и да не оставят без надзор запален открит огън. Температурите в момента са много високи, растителността е суха и невниманието може да доведе до възникване на горски пожари с големи щети. Апелира се също за опазване на околната среда и за изхвърляне на отпадъците само в определените за това места. Призовават се всички водачи на МПС да бъдат внимателни, заради интензивния трафик, който се очаква в съботния ден в посока за и от Попови ливади към Гоце Делчев.

Създадена е необходимата организация за осигуряване на обществения ред и безопасността на всички посетители на събора, но личната отговорност на всеки, ще направи празника още по-хубав.

 

снимка: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK