Апаши са задържани в Бургаско след поредица кражби

Снимка: Infomreja.bg

И двамата са стари познайници на полицията

Двама криминално проявени мъже на възраст 30 и 40 години - първият от Стара Загора, а втория от Бургас, са с наложение постоянни мерки “задържане под стража” за осъществени грабежи на лични вещи и парични суми. Задържането на двамата е в резултат на бързите полицейски действия, предприети по “горещи следи” от служители на отдел „Криминална полиция” към ОДМВР – Бургас и Първо и Пето Районни управления – Бургас.

В началото на септември около 16.00 ч. в Пето районно управление - Бургас, е получено съобщение от 46-годишен бургазлия за това, че около 04.30 ч. на същата дата в района до бл. 77 в комплекс „Лазур” му е отнета сумата от 1 100 лв. В резултат на бързите съвместни полицейски действия на служители от отдел „Криминална полиция” към ОДМВР – Бургас, и Пето районно управление – Бургас, е установен извършителя на деянието – това е 40-годишен криминално проявен и осъждан бургазлия, който направил пълни самопризнания. Извършени са множество процесуално-следствени действия, сред които разпити на свидетели, разпознавания и др., като в резултат на събраните материали, първоначално с постановление на Бургаска окръжна прокуратура, бургазлията е задържан за срок до 72 часа, а в последствие е гледана постоянната мярка за неотклонение – „задържане под стража”.      

На 19.09. около 02.00 ч. в Първо Районно управление – Бургас, е получено съобщение от 38-годишен сливенчанин за това, че в района на ул. “Трапезица”, в близост до ж.п. гарата в Бургас, е нападнат от непознат мъж, който след събаряне на земята и нанасяне на множество удари по главата и тялото, му отнел двата мобилни телефона и личните документи. Сформираният екип от на отдел „Криминална полиция” към ОДМВР – Бургас, и Първо Районно управление – Бургас със съдействието на служители от центъра за „Видеонаблюдение” към Общинско предприятие „Транспорт” са установили маршрута на вероятния извършител.

След проведени множество оперативно-издирвателни мероприятиея и процесуално-следствени действия е установен извършителя на криминалното престъпление – това е 30-годишен мъж от Стара Загора. Същият е криминално проявен и е задържан със съдействието на служители от ОДМВР – Стара Загора. Направил е пълни самопризнания, като част от отнетите вещи са намерени и иззети. Спрямо старозагореца е взета постоянна мярка “задържане под стража”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK