Кулинарна изложба с благотворителна кауза организираха в Крупник

Снимки: Община Симитли

Събраните средства ще бъдат дарени в подкрепа на малката Лия от село Полето

„Навечерието на най-светлите християнски празници – Бъдни вечер и Коледа, е времето, в което нашите сърца най-силно се отварят и ставаме по-човечни и по-добри. Коледа е празник на доброто и надеждата. Затова решихме да организираме и проведем тази кулинарна изложба с благотворителен характер, като се надявам тя да се превърне в традиция за нас". С тези думи откри изложбата кметът на симитлийското село Крупник - Иванка Чакалска.

Събраните средства ще бъдат дарени в подкрепа на малката Лия от село Полето, която страда от сериозно заболяване.

В кулинарната изложба взеха участие много хора. Различни вкусотии бяха приготвени с голямо желание и любов, именно заради това за всеки участник имаше награда. Събитието бе уважено от кмета на община Симитли - Апостол Апостолов, както и от председателя на Общинския съвет - Владимир Христов.

Тричленно жури в състав: Елка Боянска, Антоанета Йовева и Кирил Траянов, оценяваше ястия в две категории – сладки и солени, а в отделна категория бяха оценени и питките, които участниците бяха приготвили. През времето, в което журито вземаше своето решение, протече и кратка викторина с въпроси.

След това бяха наградени най-добрите измежду приготвените ястия.

Ето и имената на наградените:

Категория солени:

1 място - Елка Боянска - пица

2 място - Спаса Попова – баница със сирене

3 място - Райна Христова - сърми

Категория сладки:

1 място – Филка Маринкова – домашна торта торта ,,Заек”

2 място - Антония Георгиева – мъфини

3 място – Христина Калинкова – чийзкейк

Специална награда за най-хубава питка – Миглена Димитрова. Грамота за участие получи всеки, включил се в кулинарната изложба. След награждаването присъстващите дегустираха храната, оставяйки своя принос за благотворителната кауза. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK