Кюстендилецът Даниел Пенев и "Хората, които променят България"

Снимка: Infomreja.bg

В момента Даниел е журналист, маркетинг специалист, редактор и преводач на книги от английски език

Даниел Пенев е на 26 години, родом от Кюстендил, бакалавър по журналистика и политически науки и международни отношения от Американския университет в България (АУБ), магистър по международни отношения от Централноевропейския университет (ЦЕУ) в Будапеща, Унгария.

В момента Даниел е журналист, маркетинг специалист, редактор и преводач на книги от английски език, който издаде първата си авторска книга – ’’Хората, които променят България’’.

Проект, в който са разказани 30 вдъхновяващи истории за хората с кауза, за хората, които осъществяват действителна промяна към по-добро бъдеще за страната ни. Те са различни и се занимават с различни неща, но всеки един от тях прави това, в което е най-добър.

Даниел Пенев е направил такъв подбор на личностите, включени в проекта, че те да бъдат от разнообразни сфери и да бъдат от различни места, не само от столицата ни.

Сред тях са Маргарита Доровска, която е директор на Музея "Дом на хумора и сатирата" в Габрово, Петя Кертикова - журналист, водещ на новини и автор на рубриката "Завърналите се с Петя Кертикова", която се излъчва в ефира на телевизия Bulgaria On Air, ултрамаратонецът Краси Георгиев, влогърът и номиниран за ”Будител на годината” за 2018 Крис Захариев – хора, които чрез съществуването и идеите си дърпат България по една крачка напред, макар и да не наричат себе си герои.

Премиерата на книгата се състоя на 7 ноември в литературен клуб ”Перото”, след което на 13 ноември последваха две представяния в град Кюстендил – в Езиковата гимназия и в Художествена галерия ”Владимир Димитров – Майстора”.

Този проект е специален за Кюстендил - не само защото е роден град на неговия автор, а и защото една от историите в книгата е тази на Евгени Серафимов. художник и учител по рисуване, чиито проекти ежегодно преобразяват улиците на града и неговите хора. Гости на представянията бяха Петя Кертикова и Краси Георгиев, както и част от екипа издателство AMG Publishing.

Даниел Пенев е създал един проект, който дава надежда, показва, че и в България се случват прекрасни неща, въпреки масовото възприятие, че у нас просто нищо не се получава. Неговата книга е едно от прекрасните неща, които се случиха в страната ни през тази година, защото той самият е сред хората, които променят България.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK