Ансамбъл „Веселие“ отново № 1 в Югозапада

Снимки: Община Симитли

Страхотно представяне за момчетата и момичетата от ФТА „Веселие“ – Симитли с ръководители Калина и Любомир Марянски на Националния конкурс „Оро се вие, цървули се кинат“ в петричкото село Първомай и на X Фолклорен фестивал “Веселяче“ Кресна.

На фестивала в Кресна най-малките танцьори от „Веселие“ спечелиха безапелационно първото място в раздел народни танци до 9 години с изпълненията на танците „Неда вода налива“ и „Ръченица“.

В раздел народни танци до 14 години с пълен сбор от точки отново първото място бе присъдено на ансамбъл „Веселие“. Журито, с почетен председател легендата на българската естрада Орлин Горанов, не скри своето възхищение от изпълнението и майсторството на децата от „Веселие“.

В същия ден се проведе и Седмият национален конкурс „Оро се вие, цървули се кинат“ в с. Първомай, община Петрич. В конкуренцията с над 20 колектива от цялата страна, ансамбъл „Веселие“ спечели първа награда в категорията народни танци до 12 години с изпълнението на танците си „Надиграване“, „Северняшки игри“ и „Граовска задявка“.

Малко по-късно каките и батковците от ансамбъла спечелиха втора награда в същата категория над 18 години с изпълнението на танците „Влашки ритми“ и „В Малешево д‘идем“. Освен всичките награди ансамбълът спечели двадесет носии, с които ще обнови своя гардероб.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK