Ансамбъл „Разложки мераци“ и Театралният състав от Разлог "продумаха и разказаха" историята на града

Снимка: Община Разлог

„Продумай, Пирин, разказвай“ е концерт, който представя историята, бита и обичаите на хората от Разлог. Техните трепети, копнежи, тяхната любов, сила и воля за живот, през всички години от създаването на града до наши дни, от робството до освобождението.

Танцьорите и певците от Ансамбъл „Разложки мераци“, заедно със самодейците от Театралния състав към НЧ „15.09.1903-1909“, разказаха една приказка за миналото и бъдещето на красивия Разлог, която докосна всеки зрител в препълнения салон на читалището. Ръководители на ансамбъла са Благой Юруков и Райна Асева.

Още по-голяма автентичност вдъхна и изложбата от грънчарски и керамични изделия на Исторически музей-Разлог, която бе експонирана във фоайето на читалището. 

Кметът на Община Разлог-инж. Красимир Герчев, и председателят на ОбС-Разлог-д-р Мария Копанарова, поздравиха изпълнителите и всички зрители в залата. Те споделиха, че в навечерието на празника на града-24. октомври, концерт-спектакълът „Продумай, Пирин, разказвай“ успя да събуди още повече патриотизма, уважението към хората и любовта им към Разлог.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK